Home

Vakondűző kutyatej

A vakondűző kutyatej, más néven sárfű ( Euphorbia lathyris) egyik fontos tulajdonsága, hogy a vakondok nem szeretik a gyökerében is termelődő tejnedv petróleumhoz hasonló illatát, ezért a vakond ásás közben, ha megsérti a gyökerét, elmenekül. Ültessünk a veteményesbe néhány példányt Ez a vakondűző kutyatej (euphorbia lathyris) egy színeváltó majdnem örökzöldnek mondható növénykülönlegesség. Bármely kertnek dísze lehet. Egy rendkívül elmés kis jószágról van szó ugyanis, aki nem hagyja magát egykönnyen kilakoltatni (de - valljuk be - nem is okolható azért, hogy folyton éhes, ezért ennivaló után. Címkék » vakondűző_kutyatej Vakond ellen vakondfű 2013.03.12. 07:04 • Megyeri Szabolcs • 1 kommen Vakondűző kutyatej , nagy sárfű ( Euphorbia lathyris) , nagy - Jelenlegi ára: 1 000 Ft A hasindító kutyatej (Euphorbia lathyris) a kutyatej nemzetségbe tartozó kétnyári növény mely a mediterrán vidékeken őshonos, Európa szerte gyakori, hazánkban is találkozhatunk vele

A hasindító kutyatej (Euphorbia lathyris) a kutyatejfélék (Euphorbiaceae) családjába, a kutyatej (Euphorbia) nemzetségbe tartozó növényfaj. Egyéb megnevezései A Pallas nagy lexikona szerint: nagy sárfű, kerti sárfű, hasindítófű, apró sármag, vakondokfű A pompás kutyatej, töviskorona kutyatej (Euphorbia milii) Madagaszkár szigetén őshonos. Könnyen gondozható, igénytelen szobanövény. Teljesen napos vagy világos, nyáron meleg, télen 15-18 fok közötti környezetet igényel. Nyáron, szabadban is tartható esőtől védett helyen. Tavasszal és nyáron mértékkel, ősszel és télen nagyon ritkán öntözzük Nagy sárfű (Euphorbia lathrys): az egyik leghatékonyabb vakondűző növény. Többféle magyar neve is van: kerti sárfű, hasindító kutyatej, vakondfű. 1-1,5 méter magasra növő, kétéves, dekoratív dísznövény. Néhány tövet ültetve (közel a járatokhoz) kiűzhető a vakond A kutyatej (Euphorbia) a kutyatejfélék (Euphorbiaceae) családjának névadó nemzetsége közel 1700 fajjal. Nevét Numidia egykori királyának, II. Jubának görög udvari orvosáról kapta. A nemzetség további magyar megnevezései A Pallas nagy lexikona szerint: ebtej, farkastej, farkasfű, tejesfű, fűtej Vakondűző praktikák a kertbe. Jucooo 2015. március 24. kedd Hozzászólások (0) Sokunk gyerekkorának egyik kedvenc mesefigurája a színes kertésznadrágos, aranyos, imádni való Kisvakond. A kertben megjelenő vakondok közel sem ilyen kedvesek és szeretetre méltóak. Nagyon bosszantó tud lenni, ha vakondtúrások csúfítják a.

A vakondűző kutyatej, más néven sárfű ( Euphorbia lathyris) igazi díszértékét kékeszöld levelei képviselik, de fontos tulajdonsága, hogy a vakondok nem szeretik a gyökerében is termelődő tejnedv petróleumhoz hasonló illatát, ezért a vakond ásás közben, ha megsérti a gyökerét, elmenekül. Ültessünk a veteményesbe néhány példányt. 1,5 méterre is megnövő. Nagy sárfű, Hasindító kutyatej néven is ismeretes ez a kétnyári, különleges térállású mediterrán származású kutyatejféle. Legnagyobb magasság: 1 m. Csoportokban és egyedileg ültetve is látványos sötétzöld hátteret ad alacsonyabb egynyári és évelő dísznövényeknek. Sokan leginkább vakondűző növényként ismerik Euphorbia lathyris (Vakondűző kutyatej) Ez a növény természetes védelmet nyújt a földben lévő minden szőrös rágcsálóval szemben. Olyan illatanyagot bocsájt a földbe, hogy ezek a kártevők messze elmenekülnek. Dísznövénynek is különlegesen dekoratív, s évekig a kert egzotikus dísze. Levelei télen lilás-bordóra. Az őszi évelők nyárbúcsúztatója. Ősszel már nem sok teendő akad a kertben, ezért értékes ez az időszak is: van időnk megsimogatni a puha virágokat és a filigrán díszfüvek szálait Ez a vakondűző kutyatej (euphorbia lathyris) egy színeváltó majdnem örökzöldnek mondható növénykülönlegesség. Azért nem írom, hogy örökzöld, mert télen lilásra vált. Bármely kertnek dísze lehet. Akinek kell, a magját korlátozott számban megrendelheti itt. Ha szerencséd van, és jutott, majd meglátod, magában is.

Euphorbia x martinii Baby Charm (Kutyatej) Euphorbia x martinii Tiny Tim (Kutyatej) Euphorbia myrsinites (Déli, szürke kutyatej) Euphorbia polychroma (Színeváltó kutyatej) Euphorbia polychroma Bonfire (Színeváltó kutyatej) Euphorbia lathyris (Vakondűző kutyatej). Jó tapasztalataim vannak a nagy sárfű nevű, a kutyatej-félék közé tartozó növények ültetésével, mert ezek a gyökerükön riasztó hatású anyagot választanak ki. Ahol a kertben, elszórtan ilyen növényt ültetnek, ott a vakondokok nem telepednek meg. Mostanában került a szakboltokba a Vakondűző nevű,.

Édesanyám boldogan mutatja, hogy a harmadikon, a gangra telepített virágos kert szomszédságában, a korlátra akasztott cserépben kinőtt egy csíkos levelű növény, egy vakondűző, amely a kutyatejfélék családjába, a kutyatej nemzetségébe tartozó növényfaj, és a gyökere olyan büdös, hogy a vakond messze elkerüli, és édesanyám most boldog, hogy a gyönyörű. Eladó új Vakondűző-vakondriasztó mag Vásárolj azonnal, licitálj aukciókra, vagy hirdesd meg eladó termékeidet Vakondűző növények ültetése Néhány növény taszító hatással van a vakondokra. Ilyen például a vakondűző kutyatej, ami nem csak hasznos, hanem kékeszöld leveleivel nagyon érdekes látványt is nyújt. Érdemes ezért a kertben szétszórtan elvetni a magjait

Az egyik ilyen a hasindító kutyatej (Euphorbia lathyris) közismert nevén vakondfű vagy vakondűző ültetése. A vakondűző, csak akkor alkalmas a vakond távoltartására, ha az állat ásás közben megsérti a gyökereit, ilyenkor a gyökérzet, irritáló szagot áraszt Euphorbia amygdaloides 'Purpurea' - Kutyatej erdei, bordó: 1490.- Euphorbia amygdaloides var. robbiae - Kutyatej török: 1490.- Euphorbia characias 'Tasmanian Tiger' - Kutyatej fehér-tarka sűrűlevelű: 1490.- Euphorbia characias subsp. wulfenii - Kutyatej velencei: 1490.- Euphorbia griffithii 'Beauty Orange' - Kutyatej rózsás, élénk. - Hasonló tulajdonságokkal bír egyébként a sárgarépa zöldje, a petrezselyem, a füge levelének tejnedve, akárcsak a vakondűző kutyatej néven ismert euforbiaféle - tette hozzá a szakember. Dr

Vakondűző kutyatej2 - marcipan74 - indafoto

A vakondűző növény Kertemben a gazból kitünt egy csíkos levelű növény.Mivel a szomszédban is volt egy nagyobb tő gondoltam onnan jött át a magja és itt kikelt.Kérdeztem is a szomszédot mi ez a növény. A hasindító kutyatej (Euphorbia lathyris) a kutyatejfélék (Euphorbiaceae) családjába, a kutyatej (Euphorbia. Milyen növény rendelkezik vakondűző tukajdonsággal? kategória Vegyes kerti kérdések. hasindító kutyatej, nagy sárfű vagy kerti sárfű. <p> További növényeket és módszereket talál az állatkert rovatunk vakond alrovatában, illetve a mellékelt cikkben A növények közül vakondűző tulajdonságokkal rendelkezik a gyalogbodza (Sambucus ebolus), amelynek levágott szárát dugják a vakondtúrásba. A vidéken vakondnövény néven ismert hasindító kutyatej, vagy nagy sárfű (Euphorbia lathyris) gyökerében is termelődő tejnedv petróleumra emlékeztető szagot áraszt, amit a vakond.

Így tartsd távol a vakondot! - Kertlap Kertészeti Magazin

Vakondűzés Otthonok és Kertek magazin lakás - kert

 1. Egy nagyobb kertben a vakondűző növények, ugyanis a hasindító kutyatej környékén feleslegesen ássa járatait, felkopik az álla. Az angol növényelnevezők egyébként a kutyatej e nemes tulajdonságát nevében is megörökítették - Mole plant. A hasindító nemcsak borzalmas ízével hajt hasznot, hőmérőként is szolgál.
 2. Vakondűző-vakondriasztó növények Nagy sárfű (Euphorbia lathyris) (Vakondűző kutyatej) Kerti laboda (Atriplex hortensis 'rubra') Császárkorona (Fritillaria imperialis) Ricinus (Ricinus communis) Gyalogbodza ( Sambucus ebulus ) Photinia . Photinia Erwinia amylovora Tűzelhalás.
 3. Egy nagyobb kertben a vakondűző növények, Az angol növényelnevezők egyébként a kutyatej e nemes tulajdonságát nevében is megörökítették - Mole plant. A hasindító nemcsak borzalmas ízével hajt hasznot, hőmérőként is szolgál, mert levélörvei -10 °C alatt lecsukódnak..

vakondűző_kutyatej - Megyeri Szabolcs kertész blogj

* Vakondűző kutyatej , nagy sárfű ( Euphorbia lathyris

 1. Vakond ellen vakondfű, vagyis hasindító kutyatej (Euphorbia lathyris). Ez a növény irritáló szagot bocsájt ki, ha a vakond ásás közben megsérti a gyökerét, ezt megérezve a kis ásógép menekülőre fogja a dolgot. Pro: környezetbarát, szelíd eljárá
 2. Vakondűző praktikák. Rengeteg kertben megjelenik a hasindító kutyatej (Euphorbia lathyris). Sokan vakondűző kutyatejnek is nevezik, mivel a kártevőt a tejnedve elűzi a területről. Érdemes ültetnünk, kétéves és nagyon feltűnő külsejű növény
 3. Euphorbia lathyris Nagy sárfű, Hasindító kutyatej néven is ismeretes ez a kétnyári, különleges térállású mediterrán származású kutyatejféle. Legnagyobb magasság: 1 m Csoportokban és egyedileg ültetve is látványos sötétzöld hátteret ad alacsonyabb egynyári és évelő dísznövényeknek. Vakondűző hatását.
 4. o hasindító kutyatej, nagy sárfű, kerti sárfű ültetése. o kutyaürülék a járatba. o kartonlapra felvitt egérragasztó a járatba. o víz a járatba. o petróleummal, gázolajjal átitatott vatta-, rongycsomó. o kipufogó cső levezetése a járatba - szerkezetek: o elektromos vakondriasztó - megszokja. o vakondcsapda - tabletták
 5. Mivel a kutyatej félék családjába tartozó növényről van szó, ezért a növény nedvével való érintkezés az arra érzékenyeknél bőriritációt okozhat. Érdekessége, hogy a magjait tartalmazó toktermés kizárólag erős napsütésben, hanghatással egybekötve pattan fel. Vakondűző Nagy sárfű 2013-as Friss magok! (50db.
 6. ----- Milyen videó ez? Ön egy kertészeti témákkal foglalkozó YouTube csatornán jár, ahol Megyeri Szabolcs kertészmérnök előadásában ismerkedhet a hazai klímán alkalmazható.

Hasindító kutyatej - Wikipédi

 1. Kertészkaland bejegyzései vakondűző_növény témában. Balog Erika: Mire jó a citrom illatú muskátli tea? (2019.11.10. 10:06) Citrom illatú muskátlilyzX: Ó, de gyönyörűek!!! :) Nálunk is megfordul sok szép lepke, imádom őket, csak általában túl gyorsak..
 2. den része mérgező, Tiszafa - Taxus baccata:
 3. Vakondűző, pocok riasztó Kifejezetten hatékony a folyondár szulák, a hamvas a szeder, a sövényszulák, az útszéli zsázsa, a kutyatej-félék, az aszat, a lósóskafajok, a vidrakeserűfű gyomnövények ellen. Javasolt növényvédelmi technológia: A magról kelő gyomfajok elleni védekezésnél a gyomok intenzív.
 4. Hatalmas, bordó leveleivel, szép virágával sok kertnek a dísze a ricinus, amely még vakondűző hatásáról is ismert, ezért kiskertekbe gyakran ültetik. A gyönyörű növény viszont - melynek érdekes alakú leveleivel és virágával szívesen játszanak a gyerekek - akár halálosan mérgező is lehet: magjaiban egy ricin nevű.
 5. Nézd meg a többi aukciómat is, így a postaköltségen tudsz spórolni. Euphorbia lathyris (Vakondűző kutyatej) Ez a növény természetes védelm..

A kutyatej (Euphorbia) gondozása és 16 faj bemutatása

Az egyik ilyen a vakondűző növény a hasindító kutyatej (Euphorbia lathyris), más neveken nagy sárfű, kerti sárfű, hasindítófű, apró sármag, vakondokfű. A növény két éves, ha egyszer telepítettünk a kertbe, akkor magról magától tovább szaporodik. Erősen mérgező növény, gyerekek környezetében vigyázzunk vele Nálunk is szokott lenni vakond, és mi vettünk ellenük vakond riasztót. Ezt Obiban, Praktikerben, vagy hasonló barkácsüzletekben pár ezer forintért be lehet szerezni. Úgy néz ki, mint egy napelemes kerti lámpa, és a földbe lehet leszúrni azon a területen, ahol a vakond turkál Nagy sárfű (Euphorbia lathyris) (Vakondűző kutyatej) A nagy sárfű még dísznövényként is szemet gyönyörködtető, szép kecses tartása, kiemelkedő személyisége révén. A tapasztalat szerint van ahol egyetlen kifejlett növény 20-25 méteres körzetben kifejti hatását, de általában 5-10 méteres körzetben jól bevált

Címkék: virág kert kertészkedés kártevő vakond füvesítés kertbarát virágágyás vakondok kertészeti tanácsadás vakondháló garden coaching vakondcsapda vakondriasztó vakondűző fű védekezés a vakond ellen kerti kártevő hasindító kutyatej . Ez az oldal bemutatja, hogy van élet és fény az elem után is Kerti szerszámok, kellékek, növények az ország egész területén. Ingyenes hirdetések a Jófogás.hu-n! - 3. olda Márk kertje bejegyzései kutyatej témában. Márk kertje Kerti tanácsok, tapasztalatok, szívások, ötletek és amit az interneten találok. Márk kertje. Márk vagyok, ez a blogom, ahol kertészkedésem során szerzett tapasztalataimat írom le. Rendelkezésedre bocsátok ötleteket, tapasztalatokat, szívásokat és tanácsokat egyaránt. Egy nagyobb kertben a vakondűző növények, a talajtömörítés és némi zaj segítségével is kordában tartható. A rovarpusztításon túl a vakond a talajszellőztetéssel és a túrással is hasznot hajt. A vakondtúrás anyaga ugyanis a legjobb, morzsalékos kerti föld. Másik nevén a hasindító kutyatej (kép lent).

Természetes ellensége a hasindító kutyatej (Euphorbia lathyris), népies nevén: vakondűző fű. Magyarországon védett. Eszmei értéke: 25.000.-Ft. Zdenek Miler alkotta meg a Kisvakond (Krtek) kultikus figuráját, mellyel a Velencei Filmfesztiválon Ezüst Oroszlánt nyert Issuu is a digital publishing platform that makes it simple to publish magazines, catalogs, newspapers, books, and more online. Easily share your publications and get them in front of Issuu's. Remélem sikerül azoknak segíteni akinek szüksége lenne valami fontos magra dugványra és szívesen küldenének valami hasonlót viszonzásul. Sok sikert. Térkép= A csereberemap@gmail.com címre bárki megírhatja nevét, címét és felkerül, vagy le ha azt kéri. Aki kéri a felkerülését az arról az emailcímről írjon, ami az indexes email címe

@DarthVader: jut eszembe, ugyan a vakondos post-hoz illik, de az már messze van, megvan a növénynek a neve, amely - lekopogom - beválni látszik: Euphorbia lathyris, nagy sárfű avagy vakondűző kutyatej. Vagy 15 tövet raktam le szerte, elég ellenálló, jó szárazságtűrő, és hatni látszik SZIASZTOK! <br />2017. JANUÁR 1-TŐL A POSTA SAJNOS ELÉG BRUTÁLIS VÁLTOZÁSOKAT HOZOTT. <br />LEVÉLKÉNT MÁR CSAK OLYAN KICSI ÉS LAPOS DOLGOKAT ADHATUNK FEL, AMI A LEVÉLSZEKRÉNYBE BEDOBHATÓ. <br />MINDEN MÁST CSAK CSOMAGKÉNT LEHET KÜLDENI, HIÁBA FÉR BELE BORÍTÉKBA, HIÁBA PICI A SÚLYA. <br />CSOMAGKÉNT A LEGOLCSÓBB 2KG-IG AZ 1630FT-OS DÍJ. <br />KÉRLEK TITEKET CSAK AZ. Országalbum képvetítő/SlideShow Súgó. A vetítés automatikusan elindul/folytatódik.Ha vége a vetítésnek, automatikusan újraindul. A felület bal oldalára kattintva az előző képkockára, a jobb oldalára kattintva pedig a következő képkockára léphetsz. A bal/jobb oldalra való dupla kattintással az első képkockára ugorhatsz (mobil eszközön a dupla kattintás funkció. 044 Kutyatej (Poupata, 2011, Csehország, Zdenek Jirasky) 8/10 045 Kutyám, Killer (Moj pes Killer, 2013, Szlovákia/Csehország, Mira Fornay) 8/10 046 Borzongás (Shiver, 2012, USA, Julian Richards) 1/10 047 Ködben (V tumane, 2012, Oroszország, Szergej Loznyica) 9/1

Alsóványi tanyanapló: A vakondűző növényKolibri kertészet - Euphorbia (Kutyatej)

Video: Kutyatej - Wikipédi

Vakondűző praktikák a kertbe Balkonad

Biokert: Hogyan védekezzünk: vakond ellen, mezei pocok

Borhy Kertészet: Budapesten kertészeti áruda, növényekVakond ellen vakondfű - Megyeri Szabolcs kertész blogja
 • Alfa romeo 156 kombi.
 • Varázsbetű diszlexia diszkalkulia programcsalád.
 • Targoncavezető színtévesztés.
 • Munkaszüneti napok körüli munkarend.
 • Szinkronszínész okj.
 • Extra erős lézer.
 • Szén elektronegativitás.
 • Démonidézés szöveg latinul.
 • Immunsejtek fajtái.
 • Névre szóló kutyakendő.
 • Zsizsikes liszt.
 • Aptoide minecraft ingyen.
 • Kartális alkotmány jelentése.
 • Nevadent elektromos fogkefe lidl vélemény.
 • Hererák tüdőáttéttel.
 • Oslo repülőjegy wizzair.
 • Fényérzékenység lelki okai.
 • Kaszinótojás májkrémmel.
 • Eladó kajmán.
 • Arctisztítás után szolárium.
 • Online exif data editor.
 • Matthew Bomer.
 • Balassagyarmat állatklinika.
 • Hol illik böfögni.
 • Sokszorosító grafika története.
 • Hegedűs péter építész.
 • Keresztutak könyv.
 • Törpesün ketrec eladó.
 • Kia ceed 2013 méretek.
 • Pharmatheiss eyelash booster.
 • Magyarország látványosságai.
 • Glioblastoma kezelese kulfoldon.
 • Pétisó a kiskertben.
 • Zabpehely diéta.
 • Utánpótlás edző.
 • Japán jen árfolyam előrejelzés.
 • Egyszerű cseresznyés piskóta.
 • Msi alaplap.
 • Honda super cub 50 vélemények.
 • Kmart.
 • Mely halfaj inváziós haznánkban.